
ARTICLE VI  
CONSTRUCTION AND USE LIMITATIONS  

  It is the intent of the Association to promote, protect and enhance the value of the Land, 

the Residential Lots, and the Common Property in the Subdivision.  

  Therefore, to the extent permitted by applicable law, in the event of a conflict between the 

Covenants and the applicable zoning or Subdivision ordinances or the Covenants and the 

applicable building codes, the highest, most stringent and most restrictive standard shall be deemed 

the controlling standard for all construction in the Subdivision.  

  Section 1. Residential Use and Construction Requirements (Conventional or Pre-fab  
    Construction)  

A. Residential Lots shall be used for single family residential purposes only.  

B. All structures constructed on any Residential Lot must comply with the Architectural 

Guidelines in effect at the time the application for construction is submitted and may only 

commence construction upon receiving prior written approval of the Architectural Review 

Committee, or the Board in the event of an appeal provided for in Article VII, Section 4.    

 

Explanation: ARTICLE VI, CONSTRUCTION AND USE LIMITATIONS 

Question 5:  Adds language that requires all structures (not just residences) to comply with the 

ARC guidelines that are in effect at the time application for construction is made.  This will allow 

the specifics relating to the build and construction of structures to be contained in the ARC 

guidelines, and allow easier amendment and updating of the ARC guidelines to keep pace with 

building changes instead of having to make changes to the Covenants every time a change is 

needed.  The italicized language in this paragraph was simply moved from a different paragraph 

for clarity. 

 


